Places hoteleres
Descripció i metodologia
Descripció: Lloc que ocupa una persona en un establiment hoteler. El nombre de places hoteleres equival al nombre de llits fixes de l'establiment. No s'inclouen, per tant, els supletoris, i els de matrimoni donen lloc a dues places. S'hi inclouen les modalitats d'hotel i hostal o pensió.

Hotels: Establiment hoteler que presta el servei d'allotjament en unitats d'allotjament i que, tant si disposen de serveis complementaris com si no en disposen, resten oberts les vint-i-quatre hores del dia. Es classifiquen en set categories, que són identificades per estrelles: una estrella o bàsic, dues estrelles, tres estrelles, quatre estrelles, quatre estrelles superior, cinc estrelles i "GL" o gran luxe.

Hostal: Establiment hoteler que presta el servei d'allotjament en habitacions que, per la dimensió, l'estructura o les característiques de l'establiment o per la tipologia dels serveis, no assoleixen els nivells exigits als hotels. Els establiments del "grup d'hostals o pensions" es classifiquen en una categoria única. S'hi inclouen les fondes i els hostals.

Àmbits territorials
Temporalitat
Tipus d'establiments
Opcions
Àmbits territorials
Selecciona l'unitat territorial:
Àmbit supramunicipal
aux
Àmbits seleccionats
Mostrar unitats territorials:
Mostrar codis dels Àmbits:
Temporalitat
Anys
Tipus d'establiments
Tipus d'establiments
Opcions de visualització
  • Any
  • Àmbits
  • Tipus d'establiments
Files
Columnes
Tipus d'establiments2019202020212022

Canviar ordre variables
Canviar ordre variables
Canviar ordre variables
Canviar ordre variables
Unitat: places hoteleres
Nom Àmbit: AMB
Font: Idescat, a partir de les dades del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies (2003-2019) i Departament d'Empresa i Treball (2020-2022).
Darrera actualització: 18-04-2024.
(CC BY 3.0 ES) Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona.
Portal web en fase de proves. En cas de trobar algun malcomportament, pots veure aquesta mateixa página en la versió antiga clicant aquí